субота, 26 серпня 2017 15:05

Росія обмежила доступ спостерігачів НАТО до навчань "Захід-2017"

Росія обмежила доступ спостерігачів НАТО до навчань "Захід-2017"
На навчання "Захід" Росія запросила спостерігачів лише у так званий "день відвідувача".

Росія перешкоджає належному міжнародному спостереженню за масштабними військовими навчаннями біля польського кордону. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє The Wall Street Journal.

"Ми закликаємо Росію повністю виконувати міжнародні зобов'язання. Це важливо тому, що зі збільшенням військової активності поблизу наших кордонів, нам потрібна більша прозорість, передбачуваності і звісно ж ми потребуємо запобігання інцидентам. А якщо вони вже трапилися, то переконатись, що вони не виходять з під контролю і не створюють дійсно небезпечних ситуацій", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опиниться в щільному путінському кільці

У вересні РФ відправить до Білорусі війська для проведення спільних військових навчань "Захід-2017", надавши лише двом спостерігачам НАТО обмежений доступ. У НАТО це називають порушенням міжнародних угод.

Зазначається, що Віденський документ передбачає участь сторін у спостереженні за військовими навчаннями одна одної.

Зазвичай НАТО запрошує російських спостерігачів на свої навчання, надаючи їм право спостерігати протягом кількох тижнів. У випадку навчань "Захід" Росія запросила спостерігачів лише у так званий "день відвідувача", Білорусь у свою чергу дозволила п'ять "днів відвідувача", однак пересування спостерігачів у ці дні буде обмежене.

"Нинішня Росія пропонує менший доступ і прозорість ніж Радянський союз в останні роки холодної війни" - сказав Ян Лессер, директор брюссельського офісу "Фонду Маршалла".

Російсько-білоруські навчання "Захід 2017" відбудуться 14-20 вересня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Росія обмежила доступ спостерігачів НАТО до навчань "Захід-2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути