Ексклюзиви
середа, 30 вересня 2020 22:22

Росія незаконно вела аудіо та відео запис у ТКГ

Росія незаконно вела аудіо та відео запис у ТКГ
Україна засудила дії Росії. Фото: Час Пик

Делегація України в Тристоронній контактній групі підтримала позицію Спеціального представника голови ОБСЄ Хайді Ґрау.

Стало відомо, що представники Росії вели несанкціонований аудіо та відео запис роботи ТКГ. Глава російської делегації заявив, що хоче без дозволу опублікувати записи переговорів, повідомляє джерело "Української правди" в ТКГ.

Ґрау зупинила засідання. Вона запропонувала взяти провести окреме зібрання, щоб домовитися щодо кодексу поведінки та інформаційної політики учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу

Україна підтримала цю позицію. Представники заявили, що не можна проводити дії, які суперечать домовленостям та міжнародній практиці перемовин. Українці подякували Ґрау за її позицію і наполягають на винятковому мандаті та праві ОБСЄ модерувати переговорний процес.

Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі і звільнив від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Зараз ви читаєте новину «Росія незаконно вела аудіо та відео запис у ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути