вівторок, 29 вересня 2020 09:51

У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу

У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу
Микола Тищенко не буде входити до складу української делегації в ТКГ. Фото: Facebook/Микола Тищенко

Питання про включення заступника голови фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка до складу української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу не обговорювалося.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник глави делегації України в ТКГ Олексій Резніков в коментарі для "Інтерфакс-Україна".

Тищенко може допомагати процесу досягнення миру на Донбасі в рамках своєї роботи в парламенті, заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак закликав ТКГ частіше проводити переговори щодо Донбасу

"Наскільки мені відомо, таке не обговорювалося взагалі. Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу ухвалює тільки президент. А глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників. Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося".

В складі української делегації у ТКГ є 3 нардепи: Андрій Костін, Олександр Мережко і Галина Третьякова. А також 4 представники ОРДЛО від України. На думку політика, цього достатньо.

Тищенко - один із тих депутатів, які турбуються та цікавляться, як проходить Мінський процес, за словами Резнікова.

"Але про участь його безпосередньо в складі делегації – я такого не чув. У цьому немає необхідності. Тому що всі депутати можуть, працюючи у Верховній Раді, допомагати цьому процесу".

28 вересня Микола Тищенко повідомив, що нібито увійшов до парламентської групи щодо законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак раніше привернув першого прем'єра Вітольда Фокіна до переговорів у ТКГ по Донбасу нібито для того, щоб компенсувати провал створення "Консультативної ради" з ОРДЛО.

Зараз ви читаєте новину «У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути