четвер, 13 грудня 2018 20:38

Росія направила "Іскандери" на Київ - Полторак

Росія направила "Іскандери" на Київ - Полторак
Росія перемістила ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною / фото: Вікі

Росія перемістила ракетні комплекси "Іскандер" ближче до українського кордону.

Тепер радіус ураження ракет поширюється на Київ, заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу "Україна".

"Південний округ Російської Федерації має бригаду ракет "Іскандер", яка розташована у районі Краснодара. Так за останній місяць-півтора вони перекинули дивізіон на кордон з Україною 50 км. Якщо б він знаходився на старому місці, де він був до цього, він би не діставав до Києва. Сьогодні він перекриває навіть Київ. Це загроза", - сказав Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбас прибула партія російських пропагандистів

Він також повідомив, що за останні декілька тижні Росія збільшила свої війська на три батальйони тактичної групи, наповнивши їх батальйонами, які приймали участь в агресії проти України в 2014-2015 роках.

При цьому кількість російських танків збільшилась на 300 одиниць.

Балістичні оперативно-тактичні ракетні комплекси класу земля-земля"Іскандер" - має максимальну дальність ураження цілі балістичними ракетами — не менше 500-700 км. Передбачається, що може бути засобом доставки тактичної ядерної зброї.

Україні потрібно розірвати договір про суспільне користування Азовським морем. Поки договір діє, Росія має право не пускати військові кораблі та оглядати торгові, заявляє екс-міністр закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Росія направила "Іскандери" на Київ - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути