пʼятниця, 31 липня 2020 10:34

Росія на переговорах у ТКГ: "Буде або так, як хочемо ми, або ніяк"

Росія на переговорах у ТКГ: "Буде або так, як хочемо ми, або ніяк"
Журналіст прокоментував позицію Росії на Мінських переговорах. Фото: Facebook/Конкурс художнього репортажу "Самовидець"

Журналіст, член української делегації на переговорах ТКГ Денис Казанський прокоментував призначення 1-го президента України у склад групи, а також розповів про позицію РФ на переговорах.

На своїй сторінці в Facebook Казанський написав, що йому "важко коментувати призначення Леоніда Кравчука в ТКГ, як буває складно коментувати будь-яку дію, сенс якої до кінця не ясний".

За його спостереженнями, посада, на яку призначили Кравчука, номінальна.

"Леонід Кучма формально очолював ТКГ до цього тижня, але я жодного разу з ним не стикався під час переговорів, і ніяк не відчував його участі. Як буде з Леонідом Кравчуком — ще не знаю. Але в будь-якому випадку слід пам'ятати, що українська делегація в Мінську не може прийняти або підписати нічого такого, з чим не погоджується керівництво країни", — уточнив журналіст.

Стосовно готовності йти на переговорах на компроміси, про яку заявив Кравчук в недавньому інтерв'ю, Казанський сказав так:

"Насправді Україна в ході Мінських переговорів йшла на компроміси вже не раз. Наприклад, ще 2014 року був ухвалений і підписаний президентом Закон про особливий статус Донбасу, який потім подовжувався щороку. А восени 2019-го Україна погодилася на імплементацію формули Штайнмайера, що також викликало серйозне неприйняття частини українського суспільства".

"А на які компроміси за цей час пішла Росія та її окупаційна адміністрація? Хтось може назвати хоч один крок, який був зроблений ними назустріч Україні? Позиція росіян та їхніх бойовиків, яку особисто я побачив на переговорах у ТКГ, — буде або так, як хочемо ми, або ніяк. Мені складно уявити собі компроміси в такій ситуації", — написав він.

30 липня стало відомо, що заступник АП Росії Дмитро Козак написав листа, в якому Кремль натякнув про намір вийти з переговорів по Донбасу. На думку глави Офісу президента України Андрія Єрмака, цей лист говорить "про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін переговорів хоче посилити свої позиції і перехопити ініціативу". Єрмак заявив, що говорити про припинення переговорів немає сенсу.

Зараз ви читаєте новину «Росія на переговорах у ТКГ: "Буде або так, як хочемо ми, або ніяк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути