четвер, 30 липня 2020 21:19

Донбас: в Офісі президента відреагували на лист Козака

Донбас: в Офісі президента відреагували на лист Козака
Козак натякнув на наміри Кремля. Фото: "Вести"

Заступник АП Росії Дмитро Козак дійсно надсилав лист, у якому Кремль натякнув про намір вийти з переговорів по Донбасу.

"Очевидно, що ні в кого вже немає жодного сумніву в тому, що переговорний процес щодо питання Донбасу непростий. Він складний, в'язкий, але сьогодні його якісно переформатовано. Ми зайняли проактивну та більш жорстку позицію", – йдеться у листі, повідомляє НВ.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зауважив, що процес має свої особливості.

"І лист пана Козака, на мій погляд, - це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу", – відповів він.

Єрмак заявив, що говорити про припинення переговорів немає сенсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков: "Ми не проти миротворців ОБСЄ на Донбасі"

"Вже четвертий день тиші на Донбасі, і це - прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську і нормандського формату", - сказав він.

"Ми перебуваємо в діалозі та прагнемо результату. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, це нормально, це дипломатія. І це – переговорна психологія. Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій", – підсумував Єрмак.

Україна має офіційно підтвердити бажання переглянути Мінські угоди, заявили у Кремлі. Якщо цього не відбудеться, РФ розглядатиме це як відмову України від усіх домовленостей і переговорів по Донбасу, заявив помічник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Зараз ви читаєте новину «Донбас: в Офісі президента відреагували на лист Козака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути