середа, 27 червня 2018 14:47

Росія кинула своїх: на Донбасі захопили в полон бойовиків з ветпаспортами
6

На Луганщині полонили бойовиків з документами. Росія від них відмовилась
Фото: facebook
На Луганщині полонили бойовиків з документами. Росія від них відмовилась
На Луганщині полонили бойовиків з документами. Росія від них відмовилась
На Луганщині полонили бойовиків з документами. Росія від них відмовилась
На Луганщині полонили бойовиків з документами. Росія від них відмовилась

Рік тому командир 93-ї бригади "Холодний Яр" полковник Владислав Клочков повідомив про успішну операцію проти бойовиків ЛНР.

Під час неї ліквідували розвідувальну групу 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу. Про це пише 93-тя ОМБр у Facebook.

Тоді 22-річний Вітя Агєєв із села Парфьонове Алтайського краю Російської Федерації став відомим на весь світ.

"Його шлях в Україну пройшов через навчання у Алтайському коледжі - електрогазозварювальник ІІІ розряду, службу в полку зв'язку в/ч № 6524 у Новочеркаську, потім - контракт, 22 бригада спецпризначення в Батайську Ростовської області, "відрядження" до України, полон, суд, термін ув'язнення", - йдеться у повідомленні.

Разом з Агєєвим розвідники затримали Даніїла Гладкова та Андрія Стоянова із Сєвєродонецька і Богдана Венгера з Алчевська.

"Найціннішим "трофеєм" міг стати Олександр Щерба з Кірова (Росія), кличка Алекс, інструктор-розвідник і снайпер. Але він з Олександром Суконіним із Ровеньків здійснили спротив та були застрелені. Під час ліквідації групи вилучили документи та зброю: два автомати, два кулемети, дві гвинтівки СВД 1990-х років випуску, гранатомет та боєприпаси. Затримані найманці повідомили корисну інформацію. Водночас їхні "роботодавці" відразу відмовилися від своїх людей", - йдеться у повідомленні.

28 червня 2017 року міністерство оборони РФ спростувало причетність Агєєва до лав російської армії, хоча це стверджував і сам затриманий, і його мати.

"У "Союзі комітетів солдатських матерів Росії" заяву міноборони РФ назвали підлістю: "Нійбільш підле, що робить зараз Росія в особі свого міністерства оборони та військових прокурорів, - це відмова від своїх військовослужбовців. Ми працюємо 29 років, Комітети солдатських матерів. У жодній війні - ні в Афгані, ні в тих війнах, які вели в Радянському Союзі, - не було такого, щоб держава відмовлялася від своїх військовослужбовців. А зараз це часто-густо", - говорилося у заяві.

У бригаді повідомили, що трупи Щерби й Суконіна путінські терористичні сили якийсь час використовували у пропагандистських цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я на Донбасі - росіяни заявили, що не контролюють конфлікт

"Найдосвідченіший з бойовиків Стоянов відразу визнав свою провину й отримав шість років позбавлення волі. Гладков і Венгер засуджені до восьми років ув'язнення. Віктора Агєєва позбавили волі терміном на 10 років. Апеляційний суд Луганської області залишив вирок без змін, а у червні 2018-го Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України не знайшов підстав для перегляду попередніх судових рішень. Алтайський "турист" перебуватиме за ґратами, що може бути для нього кращим варіантом, якщо згадати долю росіського ГРУшника Єрофеєва, застреленого після обміну і передачі до Росії", - зазначається.

На Донбасі 24 червня ліквідували бойовика Дмитра Абгадєєва, кличка Шаман.

Зараз ви читаєте новину «Росія кинула своїх: на Донбасі захопили в полон бойовиків з ветпаспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути