четвер, 20 червня 2019 11:14

Росія готується до повернення у ПАРЄ влітку

Росія готується до повернення у ПАРЄ влітку
Росія вийшла з ПАРЄ після втрати права голосу. Зараз делеганти держави-агресорки чекають на відміну цієї санкції. Фото: УНІАН

Росіяни затвердили склад частини делегації для участі у літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ. - Gazeta.ua).

У складі делегації 22 росіянина: 14 депутатів від фракції "Єдина Росія", по 3 депутати від ЛДПР і Компартії РФ, 2 – від "Справедливої Росії", повідомляє 112 канал.

Депутат Державної Думи Росії Леонід Слуцький є делегатом.

Він розповів, що заявку на підтвердження повноважень подадуть, зважаючи на результат голосування щодо резолюції з поправками про обмеження санкційного механізму ПАРЄ.

Слуцький додав, що для того, аби РФ повернулася до зали, у ПАРЄ необхідно прийняти введення заборони на обмеження права слова, голосу та представництва національних делегацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче виторгувати місце в ПАРЄ за візит комісара до анексованого Криму

Росію позбавили повноважень у ПАРЄ через анексію Криму та війну на Донбасі. На знак протесту російська делегація припинила свою роботу в Асамблеї.

У разі внесення змін до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що забезпечить безумовне повернення Росії, Асамблея втрачає свої сенс і силу.

Про це голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв написав у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до повернення у ПАРЄ влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути