Ексклюзиви
субота, 08 липня 2017 15:43

Росія готується до наступу - Муженко

Росія готується до наступу - Муженко
Російська Федерація намагається спричинити морально-психологічний тиск як на Україну, так і на європейську спільноту – Віктор Муженко

Російські дивізії, що розгорнуті на кордонах України, призначені для наступальних дій. Про це сьогодні заявив генерал армії України Віктор Муженко.

Три мотострілецькі дивізії, які Російська Федерація розгорнула поблизу кордонів України, не призначені для оборони. Ці з'єднання мають чітку наступальну спрямованість.

"Організаційно-штатна структура, озброєння та військова техніка, яка надходить на їх комплектування свідчить про те, що ці російські дивізії по своїй суті є ударними і призначені для ведення наступальних дій. Навіть в штатній назві є поняття "ударні", що відрізняє їх від решти дивізій і підкреслює особливе призначення" - сказав генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, навіть почесні найменування цих частин спрямовані на вчинення психологічного тиску.

Наприклад – 144 Вінницька стрілецька дивізія, яка нині дислокована у Смоленську, в серпні 1944 року штурмувала місто Вінниця. 3-я російська дивізія, яку нині розгорнуто у Валуйках, під час другої світової війни брала участь в боях за визволення Донбасу та отримала почесне найменування Волноваська.

Тож навіть назви цих частин говорять про можливий напрямок дій. Ще одна 150-а мотострілецька дивізія, яка розташована у Новочеркаську, носить назву Ідрицько-Берлінська, свого часу брала участь у бойових діях на території Польщі та у штурмі Берліну.

"Даючи новоствореним дивізіям такі найменування, Російська Федерація намагається спричинити морально-психологічний тиск як на Україну, так і на європейську спільноту, а також демонструє свої далекосяжні наміри", - зауважив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба в АТО: бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ

За минулу добу в зоні АТО були поранені четверо українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до наступу - Муженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути