Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується до масштабного удару. В хід можуть піти не лише ракети – Гуменюк

Росія готується до масштабного удару. В хід можуть піти не лише ракети – Гуменюк
Українці закликали бути готовими до можливої масованої чи поодинокої ракетної атаки, але не панікувати. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Є ознаки, що вказують на підготовку росіян до масованого обстрілу України саме у святкові дні.

Сили оборони напоготові і відбиватимуть можливу атаку. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 27 грудня, передає Gazeta.ua.

"По-перше, вони (окупанти. – Gazeta.ua) дійсно намагаються побавити нас світла і світлих свят... По-друге, ми спостерігаємо їх певну активність. Вони тривалий час не виводили ракетоносії в Чорне море на бойове чергування, наразі там перебуває три ракетоносії, два з яких підводні. Це ускладнює певним чином виявлення самого пуску ракет, але все ж таки не робить неможливими для нашого влучання протиповітряної оборони", – сказала Гуменюк.

За її словами, існує імовірність завдання комбіновано удару по Україні – з використанням ракет і дронів-камікадзе одночасно.

"Тактика ворога може змінюватися, не обов'язково це буде масована ракетна атака або може бути комбінована. Нагадаймо, що вони (росіяни. – Gazeta.ua) нещодавно отримали партію дронів і вже почали їх використовувати", – зазначила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відповідають на обстріли Херсонщини, результати "дуже смачні" – Гуменюк

За її словами, росіяни змінили підходи до використання ударних дронів іранського виробництва.

"Саме те, що вони не використовують їх так часто, як безпілотники з попередньої партії говорить про певну зміну тактики їх дій. Вони намагаються використовувати їх для виявлення протиповітряної оборони – перша хвиля саме на це спрямована, а потім вже йде наступна – ударна хвиля. Це ми вирахували за їх попередніми нападами на наші системи ППО і енергетичну систему", – пояснила Гуменюк.

У російських терористів залишилося ракет на кілька масованих ударів, заявив президент Володимир Зеленський.

Президент також попередив, що Росія спробує зробити останні дні року "темними і складними". Тож закликав українців цими днями дослухатися до повітряних тривог й запам'ятати, де розташований найближчий пункт незламності.

Російський ракетний терор може і не посилитися ближче до Нового року, припустив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до масштабного удару. В хід можуть піти не лише ракети – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути