четвер, 18 липня 2024 11:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує нову хвилю наступу на Запоріжжя

Росія готує нову хвилю наступу на Запоріжжя
Росіяни готуються до початку нової хвилі наступу. Фото: t.me/andriyshTime

Росіяни готуються до початку нової хвилі наступу на Запорізьку область.

Ворог знову концентрується у регіоні, заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає "Еспресо".

"Дивні рухи відбуваються у росіян. Якщо враховувати тенденцію останнього тижня, то бачимо, що ворог знову концентрується на Запоріжжі. Цього разу можна сказати, що вони стягують війська з різних регіонів: із Новоазовська та Донецька. Вони рухаються у бік Запорізької області вже не через Бердянськ або Приморськ. Найчастіше це напрямок Розівка-Пологи, Токмак. Тобто ближче до лінії фронту", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає резерви з Новоазовська

Такі кроки росіян, імовірно, спрямовані на накопичення певної кількості резервів для початку нової хвилі наступу на Запорізьку область.

"Одночасно з цим бачимо, як вони знімають резерви та підрозділи, які розмістили на доукомплектування та підготовку вздовж узбережжя Азовського моря. Це Маріупольсько-Бердянська агломерація, Приморськ, Кирилівка. Звідти вони знімають та перекидають резерви на північ Донеччини, де зараз спостерігаються найбільш запеклі бої", - наголосив Андрющенко.

Армія РФ на фронті на Донбасі просунулася в селі Калинівка Часовоярської міської громади в Бахмутському районі Донецької області. Наступ загарбників на сході триває, повідомляють аналітики Deep State.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує нову хвилю наступу на Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути