четвер, 24 січня 2019 13:12

"Росія готує наступ на Україну" - командувач ООС

"Росія готує наступ на Україну" - командувач ООС
Сергій Наєв повідомив, що Росія планує наступ на Україну фото: Infocenter-odessa

Російська Федерація готується до повномасштабного наступу на Україну.

Ворог утричі збільшив воєнну міць на окупованому Донбасі, розказав в інтерв'ю командувач Об'єднаними Силами Сергій Наєв, передає "Новое Время".

Він стверджує що є індикатори, за якими це можна довести.

"По-перше, вони збільшили кількість військ у зоні конфлікту. Наприклад, там, де було вісім тактичних батальйонів біля українсько-російського кордону, їх стало 12. І це тільки у моїй зоні відповідальності", - говорить він.

"Вони також істотно збільшили кількість авіації, готової до дій із повітряних баз з іншої сторони лінії фронту, біля Донецька", - сказав Наєв.

За словами командувача, головним доказом підготовки є збільшення чисельності ворожих ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп). Це вдалося дізнатися, перехопивши ворожі перемовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупованим Донецьку їздить російська військова техніка

Також військовим вдалося перехопити супутниковий зв'язок, який використовують російські генерали на Донбасі. З цих перемовин відомо, що перегрупування військ відбувається через підготовку до наступу.

На думку Наєва, ситуація почала загострюватися після захоплення росіянами українських кораблів у Керченській протоці.

Розповсюдження російськими ЗМІ інформації щодо розпилення Україною хімічної зброї на Донбасі Наєв вважає медійним супроводом наступних подій.

25 листопада російські прикордонники штурмом захопили українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і ­"Нікополь" та буксир "Яни Капу", що йшли до Маріуполя через Керченську протоку. Постраждали 3 із 24 захоплених моряків.

З 26 листопада 2018-го у зв'язку з агресією Росії проти України у 10 областях ввели воєнний стан на 30 діб. 26 грудня 2018-го о 14:00 президент України Петро Порошенко оголосив про закінчення воєнного стану в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Росія готує наступ на Україну" - командувач ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути