середа, 09 червня 2021 00:27

Росія діє цинічно щодо своїх агентів, затриманих СБУ

Росія діє цинічно щодо своїх агентів, затриманих СБУ
Росія не поспішає обмінювати своїх громадян. Фото: УНІАН

Російська делегація на переговорах ТКГ, на відміну від українців, ніколи не піднімає питання про звільнення або обмін своїх громадян.

"Мені доводиться спілкуватися з родичами наших полонених. Звичайно, це дуже важко, я б сам хотів що завгодно зробити, щоб повернути людей і не відчувати болю, яка виходить від їхніх рідних. Але тут нічого не поробиш. Росія, на жаль, ставиться до своїх людей, які у нас утримуються в місцях обмеження свободи, як до товару. І поки у неї не з'явився якийсь цікавий об'єкт для обміну, вона просто не йде на обмін", - заявив учасник переговорної групи, член ТКГ Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24".

Він зазначив, що "така, на жаль, цинічність російської політики, і тут важко щось зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ розповіли, від чого залежить зустріч Зеленського з Путіним

"Кожен день я читаю в новинах, що СБУ затримала якогось агента ФСБ або ще когось - тоді у мене виникає надія, що серед цих людей все-таки знайдеться хтось, хто дійсно дорогий Путіну, Росії як агент, як носій інформації, і вона тоді захоче когось поміняти. Поки що, ймовірно, немає у нас такого об'єкта для обміну. А говорити про якісь людські мотиви для обміну з тією стороною, на жаль, не представляється можливим. На відміну від нас вони (росіяни – ред.) не ставлять на ТКГ питання про звільнення або обмін своїх людей. Це незрозуміло нам, але це факт", - заявив Гармаш.

Радник з інформаційної політики глави української делегації в ТКГ Олексій Арестович повідомив, що на Донбасі бойовики утримують до 300 осіб. Україна щомісяця пропонує РФ провести обмін ув'язненими.

Зараз ви читаєте новину «Росія діє цинічно щодо своїх агентів, затриманих СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути