середа, 08 червня 2022 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Російського чиновника окупанти призначили "головою уряду ДНР"

Російського чиновника окупанти призначили "головою уряду ДНР"
Призначили нового "керівника уряду" росіянина Віталія Хоценка. Фото: skeptik.com.ua

Ватажок так званої ДНР Денис Пушилін відправив у відставку "уряд та прем'єр-міністра" Олександра Ананченка.

В окупаційній владі ротація. Призначили нового "керівника уряду" росіянина Віталія Хоценка, пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Раніше Хоценко працював на високих посадах у регіонах РФ. З 2010 року обіймав різні посади в органах державної влади Ямало-Ненецького автономного округу. 2013 року став міністром енергетики, промисловості та зв'язку Ставропольського краю.

Це перше пряме призначення з Росії в підконтрольні окупантам керівні органи.

"Але картина не буде повною, якщо не додати що ротація уряду окупантів відбулася одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента Росії Сергія Кірієнка. Який відповідно доставив наказ і проконтролював його виконання", - пише Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі зрадник рветься вести "судовий процес" над українцями

Пушилін та Кірієнко приїжджали у Маріуполь. Не було супроводу чи участі місцевих колаборантів або кураторів від депутата Держдуми Росії Дмитра Сабліна. Центр периметра безпеки з концентрацією поліцейських, МВС та ФСБ влаштували в Новоазовську. Там оселився корпус кадирівців.

"Про що це каже? По-перше, всі колаборанти йдуть в утиль, а влада передається росіянам напряму. По-друге, сценарій контролю Маріуполя через маргіналізації та бандитизм входить в дію. Ну й головне. Ніяких референдумів. Ніяких гречок. Пряма інтеграція в Росію набирає обертів", - підсумував радник.

На фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах навколо Маріуполя в бік Запоріжжя проходить ротація окупантів.

Колаборантів і працівників народної міліції ДНР змінюють на представників Росгвардії та кадировців. Про це інформує радник мера Петро Андрющенко у Telegram.

Окрім того, окупанти встановлюють додаткові пункти контролю/блокпости на ґрунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль.

Зараз ви читаєте новину «Російського чиновника окупанти призначили "головою уряду ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути