неділя, 21 червня 2020 09:18

Російський окупант на Донбасі гатить ракетами та з артилерії

Російський окупант на Донбасі гатить ракетами та з артилерії
Некеровані авіаційні ракеті С-8, якими обстрілює російський окупант. Околиці Павлополя, неподалік житлових будинків. Фото: @pressjfo.news

Минулої доби збройні формування Російської Федерації на Донбасі 28 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

Неподалік Хутора Вільного ворог застосував 152-ох та 122 мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120 мм і 82 мм. У вечірній час поблизу цього населеного пункту противник задіяв гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Під артилерійський вогонь 122-го калібру потрапили українські оборонці біля Новоолександрівки, Шумів, Троїцького, Золотого-4, Оріхового та Попасної.

Крім того російський окупант використовував проти наших воїнів міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Зокрема, під обстріли із цього озброєння потрапили оборонці Новозванівки, Луганського, Новотошківського і Кримського. Зі стрілецької зброї загарбники провокували захисників Залізного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованих територіях б'ють місцеве населення: відео

З мінометів калібру 82 мм ворог відкривав вогонь на підступах до Авдіївки і Широкиного. Декілька разів із цілого спектру піхотного озброєння противник обстрілював наші опорні пункти неподалік Павлополя. Також біля цього населеного пункту загарбники застосували некеровані авіаційні ракети С-8.

Від ворожих обстрілів троє українських військових отримали поранення. Їх оперативно доставили до лікувальних закладів та надається необхідна медична допомога.

У відповідь ворогу наші воїни застосували вогневі засоби, після чого окупанти згорнули свою злочинну активність. За даними розвідки, 20 червня українські захисники поранили одного загарбника.

Від початку цієї доби зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Російські збройні формування поблизу Шумів двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Наших оборонців неподалік Залізного ворог обстріляв із 120-мм мінометів, а захисників Кримського – із мінометів калібру 120 мм і 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Один український захисник отримав поранення.

У відповідь українські воїни застосували вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

Цього року на Донбасі загинули 32 українські захисники. З початку російської агресії на Донбасі загинули 2644 військовослужбовці ЗСУ, 10 033 — поранені.

Зараз ви читаєте новину «Російський окупант на Донбасі гатить ракетами та з артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути