субота, 28 серпня 2021 15:25

Російські загарбники мають заплатити кошти - колишній прем'єр різко відреагував на провокації

Російські загарбники мають заплатити кошти - колишній прем'єр різко відреагував на провокації
Арсеній Яценюк гостро відреагував на обстріли в Авдіївці. Фото: Генштаб ООС.

В очах президента Росії Володимира Путіна ніхто й ніколи не побачить миру, вважає український політик Арсеній Яценюк.

"Це аксіома. Наївні публічні заяви, що у найближчі тижні Нормандській четвірці вдасться досягти відчутного прогресу, – марні й безвідповідальні. Москва свідомо і регулярно порушує режим припинення вогню, гинуть українські воїни, існує постійна загроза для цивільного населення на вільній прифронтовій території", - відреагував політик на обстріли в Авдіївці та на припинення залізничного сполучення з містом у Facebook.

Яценюк додав, що Росія просто так не піде ні з Донеччини, ні з Луганщини, ні з Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця обмежила рух потягів в Донецькій області

"Лише під тиском примусу з боку України і міжнародного співтовариства. Окрім того, Москва повинна не лише піти з окупованих територій України, а й заплатити за всі збитки, завдані нашій державі та громадянам. Такі рішення з наскоку не готуються. Вони потребують тривалої і скрупульозної підготовки. Про вибори на деокупованих територіях поговоримо лише після вирішення ось цих базових питань – безумовного звільнення захоплених територій і розплати загарбника за страшні злочини", - підсумував він.

Зранку, 28 серпня російські окупанти обстріляли Авдіївку на Донеччині. Вогонь відкрили з боку окупованого Спартака. Один український військовий отримав поранення. Поранених серед місцевого населення немає.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники мають заплатити кошти - колишній прем'єр різко відреагував на провокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути