неділя, 16 січня 2022 10:06

Російські окупанти на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ

Російські окупанти на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ
Під час польоту апарат зазнавав перешкод сигналу GPS. Фото: osce

На Донбасі в зоні проведення операції Об'єднаних сил зі стрілецької зброї російські окупанти обстріляли безпілотник ОБСЄ.

Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у щоденному звіті.

"Знаходячись на східній околиці Василівки (непідконтрольний уряду, 20 км на північ від Донецька) і керуючи безпілотним літальним апаратом (БПЛА) малого радіусу дії, про політ якого повідомлялося заздалегідь, спостерігачі чули 14 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно 200 м", - йдеться у доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 год. у небі: показали захопливі фото льотних навчань ЗСУ

Вогонь вівся у напрямку БПЛА. Під час польоту апарат зазнавав перешкод сигналу GPS. Фахівці вважають, що сигнал глушили.

Безпілотник приземлили, а команда Місії ОБСЄ покинула район.

У Донецькій та Луганській областях виявили озброєння і військову техніку, розміщені з порушенням ліній відведення і за межами виділених місць зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій росіянами Горлівці сталася техногенна катастрофа - звинуватити можуть Україну

У непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння Місія зафіксувала:

- 3 зенітні ракетні комплекси;
- 50 танків;
- 15 самохідних артилерійських установок;
- 10 буксируваних артилерійських установок, розміщених на полігонах поблизу н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька), Бугаївки, н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська) та н. п. Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська);
- 6 буксируваних артилерійських установок на території одного об'єкту неподалік н. п. Садовий (57 км на південний захід від Луганська).

14 січня, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Зокрема, один раз противник застосував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути