вівторок, 14 серпня 2018 14:59

Російське окупаційне військо проривалось на Донбасі: бійці адекватно відповіли

Російське окупаційне військо проривалось на Донбасі: бійці адекватно відповіли
Поблизу Залізного бойовики проривали вночі оборону. Фото: Міноборони

На Донбасі російські окупаційні банфдормування намагалися прорватися поблизу Залізного.

Протягом 13 серпня, армія агресора 41 раз відкривала прицільний обстріл по українських захисниках, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ворог здійснив кілька пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив 15 мін калібру 120 мм та понад 80 мін – 82-го калібру", - йдеться у повідомленні.

Українські бійці адекватно застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь.

На Луганському напрямку окупанти 23 рази порушували режим тиші. Застосовували гранатомети різних типів та стрілецьку зброю.

"Провокаційні обстріли ворог вів поблизу н.п. Новолуганське, Новозванівка, Південне, Майорськ, Новотошківське, тричі – в районі Троїцького, та 11 разів під ворожим вогнем перебували захисники Кримського", - йдеться у повідомленні.

Бойовики після 14 години тричі стріляли з артилерії калібру 122 мм по оборонцям Новотошківського. 10 мін з мінометів калібрів 120 мм випустили по захисниках Залізного та Північного. 50 мін з мінометів калібрів 82 мм запустили підрозділи Об'єднаних сил в районі Троїцького.

Крім того, 10 розривів від ворожих мін 82-го калібру нарахували захисники Новозванівки.

О 22 годині під прикриттям щільного вогню з гранатометів різних типів та стрілецької зброї ворог спробував наблизитися до наших оборонних позицій поблизу Залізного.

"Однак захисники України адекватним вогнем у відповідь зі штатного піхотного озброєння придушили ворожу вогневу активність, та окупанти поспіхом відійшли на свої позиції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт в Азовському морі: коли РФ припинить ескалацію

На Донецькому напрямку з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 18 прицільних обстрілів.

"Поблизу Богданівки українські військові нарахували 6 розривів від мін калібру 120 мм, що заборонений до застосування Мінськими угодами. Також ворожі обстріли з мінометів калібрів 82 мм зафіксовані в районі Водяного, та двічі – поблизу Авдіївки, де загалом російсько-окупаційні війська випустили близько 30 мін", - повідомляє речник.

Терористи порушували режим тиші в районі н.п. Лебединське, Широкине, Водяне, Новотроїцьке, Гнутове, Авдіївка, Павлопіль та Опитне.

На окупованих російськими найманцями територіях Луганщини спостерігачі ОБСЄ зафіксували велике скупчення важкої зброї. Йдеться про сотні ящиків з боєприпасами і снарядами.

Зараз ви читаєте новину «Російське окупаційне військо проривалось на Донбасі: бійці адекватно відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути