Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ таємно закуповує зброю для війни проти України – ISW

РФ таємно закуповує зброю для війни проти України – ISW
Іран продовжує постачати Москві безпілотники через іранські державні та приватні компанії. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація продовжує таємно закуповувати товари військового та невійськового призначення, а також боєприпаси для використання в Україні.

Щоб уникнути відстеження, РФ користується транзакціями у криптовалюті, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Кремль намагається таємно придбати снаряди для війни в Україні, щоб пом'якшити наслідки міжнародних санкцій і заповнити поточне виснаження внутрішніх запасів", ‒ зазначили аналітики у щоденному звіті.

20 серпня Москва відправила до Тегерана €140 млн готівкою та кілька захоплених протитанкових ракет NLAW британського виробництва, протитанкових ракет Javelin американського виробництва та зенітну ракету Stinger в обмін на 160 додаткових безпілотників Shahed-136.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві системи NASAMS вже в Україні – Пентагон

"Кремль прагне обійти санкції. Водночас Іран продовжує постачати Москві безпілотники через іранські державні та приватні компанії", – вважають експерти.

Через збої російського військово-промислового комплексу керівництво РФ продовжує закуповувати товари подвійного призначення: комп'ютерні мікросхеми, квадрокоптери, прилади нічного бачення, і бронежилети з Туреччини.

Учора в порт тимчасово окупованого росіянами Маріуполя на Донеччині зайшли перші кораблі з вантажем подвійного й військового призначення. Завезли будматеріали, ліки для госпіталя і декілька сотень комплектів військової форми.

Зараз ви читаєте новину «РФ таємно закуповує зброю для війни проти України – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути