вівторок, 15 листопада 2022 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ перекидає війська з Херсонщини на Донбас – аналітика ISW

РФ перекидає війська з Херсонщини на Донбас – аналітика ISW
Міністерство оборони Російської Федерації збільшило кількість заяв про російські територіальні здобутки в Донецькій області 13 та 14 листопада. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Після залишення правобережжя Херсонщини російські окупанти перекинуть війська до Донецької області.

Це потрібно ворогу для активізації операцій навколо Донецька, Бахмута та на заході Донеччини, вважають американські аналітики Інституту вивчення війни ISW.

"Російські війська, імовірно, досягнуть успіхів у цих районах протягом наступних днів і тижнів, але ці успіхи навряд чи будуть значними з оперативної точки зору", – ідеться у щоденному звіті.

Міністерство оборони Російської Федерації збільшило кількість заяв про російські територіальні здобутки в Донецькій області 13 та 14 листопада. Метою цього є намагання підкреслити, що російська армія активізує операції в Донецькій області після відходу з правого берега Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили правобережжя Дніпра – карта боїв від британської розвідки

Міноборони РФ заявило, що російські війська завершили захоплення Майорська, що за 20 км на південь від Бахмута, 13 листопада та Павлівки у 45 км на південний захід від Донецька 14 листопада. І це після кількох тижнів тиші, коли вони не заявляли про територіальні здобутки.

"Міністерство оборони Росії висуває конкретніші територіальні претензії, щоб створити інформаційні умови для висвітлення російських успіхів у Донецькій області та применшити невдоволення щодо втрат у Херсонській області", – вважають експерти ISW.

Росіяни окупували Херсон на початку березня.

11 листопада українські війська зайшли у місто. Воїнів зустрічали жителі.

Міністерство оборони РФ заявило, що всіх окупантів, які перебували на правому березі Дніпра, вивели на лівий берег. Росіяни, які лишилися у Херсоні, викидали форму у сміття і перевдягалися в цивільне. Окупанти перед втечею знищили всю критичну інфраструктуру.

Президент Володимир Зеленський приїхав у Херсон 14 листопада.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекидає війська з Херсонщини на Донбас – аналітика ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути