вівторок, 20 липня 2021 18:22

РФ дозволила жителям ОРДЛО голосувати на виборах у Держдуму онлайн

РФ дозволила жителям ОРДЛО голосувати на виборах у Держдуму онлайн
У РФ жителям ОРДЛО дозволили голосувати на виборах у Держдуму. Фото: ТАСС

Жителі самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік" можуть голосувати на виборах у Держдуму Росії через інтернет.

Дистанційне голосування затвердив Центрвиборчком, пише ТАСС.

На Донбасі проживають 611 тис. людей. Більшість із них отримала російські паспорти за останні два роки. Саме виборці з російськими паспортами можуть голосувати онлайн.

Дистанційне електронне голосування застосовуватимуть у вересні в Москві, Мурманській, Курській, Нижньогородській, Ярославській і Ростовській областях. У перелік внесли й окупований Севастополь.

"Ростовська область є суб'єктом з великою кількістю людей, які отримали громадянство РФ у спрощеному порядку", - заявив заступник голови ЦВК РФ Микола Булаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У таємних в'язницях на Донбасі утримують українців. Кількість шокує

Ідеться про людей, які проживають на території окупованого Росією Донбасу.

"Ми вирішили подивитися, чи не можна створити й для цих громадян Росії, які теж мають право голосу, можливість проголосувати в будь-якій точці за межами РФ. Здається, ми в цьому напрямі сильно просунемося. Такий експеримент для цієї групи людей дасть нам змогу надалі розвивати дистанційне електронне голосування вже за межами країни", — заявив Булаєв.

Вибори в Держдуму РФ відбудуться 19 вересня 2021 року.

Російські депутати від партії "Единая Россия" влаштували в окупованому Луганську агітаційний форум. На заході ватажок ЛНР Леонід Пасічник вихвалював керівну партію РФ. Були присутні чинні депутати Держдуми Артем Туров, Ігор Станкевич, Лариса Тутова й Віктор Водолацький. Останній заявив, що вже понад 600 тис. жителів окупованих районів отримали російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «РФ дозволила жителям ОРДЛО голосувати на виборах у Держдуму онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути