понеділок, 19 жовтня 2020 23:40

Резніков пояснив, як амністуватимуть бойовиків на Донбасі

Резніков пояснив, як амністуватимуть бойовиків на Донбасі
Повідомили критерії амністії бойовиків. Фото: REUTERS

Українська влада буде змушена провести амністію під час реінтеграції Донбасу. Але вона не стосуватиметься тих, хто причетний до воєнних злочинів.

"Це означає, що воєнні злочини, геноцид, злочини проти людяності не можуть бути амністовані за жодних умов. Ті, хто холоднокровно організовував і здійснював убивства, катував, мародерствував, не можуть бути амністовані за жодних умов. І навіть гіпотетичне ухвалення Україною якогось закону, умовно кажучи, про "тотальну амністію" (як багато хто інтерпретує) суперечило б міжнародним принципам і конвенціям", – заявив віцепрем'єр - міністр із питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів, скільки триватиме реінтеграція Донбасу

Водночас він сказав, що амністії не варто боятися, бо вона є однією з обов'язкових умов перехідного правосуддя.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі й фінальним етапом цього плану є місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив, як амністуватимуть бойовиків на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути