середа, 04 квітня 2018 16:53

"Режим, який убиває і бреше" - дипломат про методи Кремля

  Карл Більдт - Дипломат, колишній міністр закордонних справ Швеції. Фото: Телеграф
Карл Більдт - Дипломат, колишній міністр закордонних справ Швеції. Фото: Телеграф

Кремль використовує цілий арсенал брехні, щоб замести сліди отруєння Скрипаля та його дочки у Великій Британії. Очевидно, режим, який вбиває і бреше, — не найпривабливіший партнер для співпраці.

"Майбутнє правління Путіна вкрай непередбачуване. Реформи всередині країни навряд чи почнуться. А давши волю силовим службам за кордоном, Кремль підірвав перспективи зближення із Заходом. Нова гонка озброєнь піддала б Росію й решту серйозній небезпеці, але й також майже напевно привела б країну до загибелі, що, напевно, могли б підтвердити останні лідери Радянського Союзу", - каже в своєму блозі НВ колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збочена пропозиція": Лондон відмовив Москві у спільному розслідуванні

На його думку, Путін в спробах довести світові, що Росія впорається із будь-якими стратегічними заходами оборони, президент РФ видав свій страх того, що стратегічний ядерний арсенал країни може виявитися неактуальним.

"Путін неодноразово проголошував, що в Сирії "місію виконано", хоча там продовжували гинути російські найманці. Підтримуючи режим президента Башара Асада, Росія змогла перевірити нову військову техніку. Але миру і стабільності поки там не помітно. Він вважав, що реакція Заходу на його агресію в Україні триватиме недовго, як це було після вторгнення Росії в Грузію 2008-го. Але все пішло не так. Необхідні для зростання інвестиції Заходу стримує обмежений доступ Росії до основних технологій і глобальних фінансових ринків, а також санкції щодо російських компаній і близьких до Путіна олігархів", - додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна для РФ - частина тотальної світової війни - експерт

Заява Володимира Путіна про перемир'я на Донбасі - це спроба змінити напрямок, у якому розвивається ситуація. Лідер Кремля намагається обдурити і послабити увагу Заходу, таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Зараз ви читаєте новину «"Режим, який убиває і бреше" - дипломат про методи Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути