вівторок, 01 вересня 2020 10:56

Режим тиші порушували понад 800 разів за місяць - звіт ОБСЄ

Режим тиші порушували понад 800 разів за місяць - звіт ОБСЄ
ОБСЄ нарахувала 829 порушень режиму тиші. Фото: facebook.com/pressjfo.news

З початку оголошеного 27 липня перемир'я на Донбасі Спостережна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала понад 800 порушень режиму припинення вогню.

Серед них - вибухи, обстріли ракетами та зі стрілецької зброї, повідомили у звіті СММ ОБСЄ від 31 серпня.

"Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала загалом 829 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, 148 вибухів, 2 невизначені боєприпаси, що пролетіли, 12 освітлювальних ракет, а також 667 черг та пострілів", - йдеться у звіті.

Порушення фіксували в обох областях зони ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я на Донбасі: бойовики активізувалися

Зокрема, у Донецькій області у період із вечора 28 до вечора 29 серпня СММ зафіксувала 42 порушення режиму припинення вогню проти одного за попередній звітний період. Наступної доби порушень режиму тиші СММ не зафіксувала.

У Луганський області в період із вечора 27 до вечора 29 серпня СММ не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню. Наступної доби, 29-30 серпня, Місія зафіксувала 60 порушень режиму припинення вогню. Ці дії кваліфікували як військові навчання з бойовою стрільбою.

Минулої доби, 31 серпня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, зафіксовано 2 факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї на ділянці фронту поблизу Водяного. Крім того, неприцільні постріли з підствольного гранатомета зафіксовано поблизу Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Режим тиші порушували понад 800 разів за місяць - звіт ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути