понеділок, 31 серпня 2020 08:25

Перемир'я на Донбасі: бойовики активізувалися

Перемир'я на Донбасі: бойовики активізувалися
Ситуація у районі проведення операції Об'єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

30 серпня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів противника не зафіксовано.

Лише поблизу Мар'їнки нашими воїнами відмічено декілька пострілів зі стрілецької зброї з боку збройних формувань Російської Федерації. Також, на цій ділянці фронту, за допомогою ручного протитанкового гранатомету ворог здійснив дистанційне мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2. Крім того, на Приазов'ї, всупереч домовленостей у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА типу "квардокоптер", повідомляють у штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати зброю від Великої Британії

"Засобами радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил негайно було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації безпілотника противника, що унеможливило його подальше використання. Загалом, за минулу добу, українські військовослужбовці зафіксували 2 ворожі порушення проголошеного режиму припинення вогню. Усі ці провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували", - сказано в повідомленні.

Серед особового складу Об'єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Від початку поточної доби, 31 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша.

За даними нашої розвідки, підрозділи збройних формувань РФ на Донбасі продовжують нести втрати особового складу. Всі - небойові. З початку перемир'я, тобто з 27 липня, 21 бойовик на Донбасі помер і 29 зазнали поранень не з вини українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я на Донбасі: бойовики активізувалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути