пʼятниця, 23 вересня 2022 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Референдум" на Луганщині: озброєні групи "прочісують" будинки, пропагандисти у повній готовності

"Референдум" на Луганщині: озброєні групи "прочісують" будинки, пропагандисти у повній готовності
Так звані референдуми Росії в Україні є незаконними. Їх не визнаватиме жодна цивілізована країна. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські пропагандисти на тимчасово окупованій території Луганщини готуються знімати сюжети про псевдореферендум і нібито "активну участь" місцевих у ньому.

Також окупанти намагаються підвищити явку під час "волевиявлення". Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 23 вересня.

За його даними, у Старобільську "влада" заборонила місцевому населенню залишати місто з 23 до 27 вересня.

"За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому референдумі", – додав Гайдай.

У Біловодську на одному із підприємств начальник оголосив співробітникам, що явка на "референдум" обов'язкова. Тих, хто не голосуватиме, автоматично звільнять з роботи. Списки тих, хто не з'явиться, передадуть до "МГБ ЛНР", каже Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров розродився черговою брехнею про фейкові референдуми в Україні

На Луганщині триває примусова мобілізація. За інформацією чиновника, у Луганському СІЗО представники приватної компанії намагалися завербувати ув'язнених, але отримали відмову.

Тим часом Збройні сили України продовжують завдати втрат ворогу на Луганському напрямку.

"Упродовж доби до госпіталю у Ростові-на-Дону (Росія. – Gazeta.ua) доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців, тривають підготовчі заходи, щоб прийняти ще 200 тіл". Успіхи ЗСУ можна характеризувати не тільки кількістю звільнених населених пунктів, а й такими новинами", – додав Гайдай.

20 вересня російська окупаційна "влада" на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23–27 вересня так званих "референдумів" про приєднання до Росії".

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

Після можливого псевдореферендуму щодо "приєднання" Донбасу до Росії йтися про мирні переговори з Україною не може, заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ та лідер ЛДПР Леонід Слуцький.

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" на Луганщині: озброєні групи "прочісують" будинки, пропагандисти у повній готовності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути