четвер, 22 вересня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров розродився черговою брехнею про фейкові референдуми в Україні

Лавров розродився черговою брехнею про фейкові референдуми в Україні
Голова МЗС РФ Сергій Лавров продовжує виправдовувати війну Росії проти України. Фото: facebook.com/MIDRussia

На ранок 22 вересня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію та маніпуляції щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продовжує маніпулювати заявами про фейкові референдуми в Україні, які не визнає цивілізований світ.

"Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області (території яких тимчасово окуповані. – Gazeta.ua) мають право скористатися правом на самовизначення відповідно до статуту ООН. (Своєю чергою. – Gazeta.ua) Москва з повагою поставиться до вибору жителів (вказаних. – Gazeta.ua) областей на референдумах", – сказав Лавров.

У РНБО наголосили, подібні висловлювання – маніпуляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забирають абсолютно всіх – як окупанти проводять "мобілізацію" на Луганщині

Приклад №2

Висловлюється про "референдум" і зрадник-колаборант Володимир Рогов, якого Росія називає "керівником військово-цивільної адміністрації" на окупованій території Запорізької області.

"Українські війська повинні негайно покинути частину Запорізької області, що залишилася (під їхнім контролем. – Gazeta.ua), в іншому разі після референдуму вони вважатимуться окупантами", – сказав Рогов.

У РНБО зазначили, що така заява також є маніпуляцією.

Приклад №3

У російському міноборони заявили, що "українська артилерія продовжила обстріли міста Енергодар та території Запорізької атомної електростанції… наразі радіаційна ситуація на Запорізькій АЕС залишається в нормі". Це – фейк.

20 вересня російська окупаційна "влада" на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих референдумів про приєднання до Росії".

На Херсонщині про "референдум" заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

21 вересня президент Росії Володимир Путін заяив, що його країна "підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області" щодо проведення так званих референдумів.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

Зараз ви читаєте новину «Лавров розродився черговою брехнею про фейкові референдуми в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути