середа, 17 липня 2019 07:52

Речі та косметику забирали в мерців. 5 років тому Росія збила Боїнг МН17

5 років тому російські бойовики пострілом з зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони "Бук", ракетою "Бук Телар" збили пасажирський літак Boeing 777. Він летів рейсом МН17 з зі столиці Нідерландів Амстердаму до Куала Лумпур в Малайзії.

На борту було 298 людей, вони всі загинули.

Автор: Уніан
  Жертвами россійської агресії стали 80 дітей
Жертвами россійської агресії стали 80 дітей

17 липня 2014 року він вилетів за рейсом МН17 зі столиці Нідерландів Амстердаму. Повітряний коридор пролягав над Україною, зокрема над окупованим Донбасом. О 16:00 над Чистяковим Донецької області він зник зі зв'язку.

"Того жаху досі не можу забути. З неба на місто й околиці падають тіла дітей, речі. Усі місцеві бігають, шукають", — каже 33-річна Оксана Денисенко з міста Чистякове Донецької області, до 2016 го — Торез. Згадує, як 17 липня 2014 року за містом упав літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим Росія вирішила відволікти увагу Радбезу ООН від роковин трагедії MH17

Автор: Уніан
  Тіла розкидані навколо Боїнгу
Тіла розкидані навколо Боїнгу

Пропагандистські російські канали спочатку позиціонували катастрофу як збиття українського військового транспортного літака Ан-26. Після того, як виявилась помилка всі відеоматеріали видалили. На місце падіння українських рятівників не пустили.

"Бойовики зібрали нас там, де впав літак. Хоча там і так півсела було. Наказали дзвонити одне одному. Після цих дзвінків сказали, що тепер всіх нас прослуховуватимуть. Погрожували, що якщо хтось розповість про цей день – матиме проблеми. Вони і самі панікували, наказали нам збирати рештки тіл по всьому місту. Деякі наші ще й раді тому були. Збирали речі, хвалилися, що мають брендовий одяг і косметику з Європи. Я після цього з подругою майже не спілкуюся", - розповіла жінка.

Автор: Уніан
  Місцева жителька хизується тушшю для вій, яку підібрала з місця падіння літака
Місцева жителька хизується тушшю для вій, яку підібрала з місця падіння літака

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманий бойовик Цемах причетний до збиття МН-17 - Bellingcat

Уряди України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів домовилися фінансувати судове розслідування щодо осіб, підозрюваних у збитті авіалайнера.

Виявили, що "Бук" з якого збили літак привезли з Курська, де знаходиться військова частина 53 зенітно-ракетної бригади. Росія проігнорувала запит на співпрацю зі слідством. Продовжує стверджувати, що немає жодного відношення до збиття літака.

Автор: Уніан
  Жителі Чистякового ходять навколо уламків літака
Жителі Чистякового ходять навколо уламків літака

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відкидає результати розслідування щодо MH17

19 червня прокуратора Нідерландів назвала чотирьох підозрюваних в збитті Боїнгу. Це були російські бойовики Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко.

Їх оголосили в міжнародний розшук. Згідно з кримінальним кодексом Нідерландів, можливе покарання — довічне ув'язнення. Росія не визнала звинувачення.

Група журналістів розслідувачів "Белінгкет" оприлюднила доповнений список причетних до катастрофи пасажирського літака. Крім чотирьох названих міжнародними слідчими, ідентифікували ще вісьмох бойовиків. В збитті підозрюють Едуарда Машутовича Гілазова з позивним "Рязань",Олега Анатолійовича Шарпова, позивний "Змій",Ігоря Миколайовича Безлера, позивний "Біс",Сергія Сергійовича Поваляєва, позивний "Боцман", Валерія Олександровича Стельмаха, позивні "Найманець" і "Батя", Ігоря Івановича, Українець, позивний "Мінер",Олександра Сергійовича Ходаковського, позивний "Скіф",Олександра Олександровича Семенова, прізвисько "СанСанич". Ці висновки журналісти зробили аналізуючи новини та заяви росіян і бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Речі та косметику забирали в мерців. 5 років тому Росія збила Боїнг МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути