середа, 10 липня 2019 11:03

Затриманий бойовик Цемах причетний до збиття МН-17 - Bellingcat

Затриманий бойовик Цемах причетний до збиття МН-17 - Bellingcat
Цемах - перший затриманий бойовик, який мав прямий зв'язок з військовими операціями терористів на місці під час збиття літака. Фото:static.espreso.tv

Арешт бойовика Володимира Цемаха може суттєво вплинути на розслідування справи MH-17.

Нещодавно затриманий "командир ППО" бойовиків Володимир Цемах може бути причетний до трагедії пасажирського Boeing рейсу MH-17, бо був свідком цих подій - повідомляє Bellingcat.

В 2015 році Цемах заявив, що допомагав сховати ЗРК "Бук" і членів його екіпажа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті Україна-ЄС Росію закликали визнати відповідальність за трагедію MH17

"Незалежно від його фактичної ролі 17 липня 2014 року, арешт Цемаха може зробити істотний вплив на розслідування JIT і судову процедуру. Якщо його заяви 2015 року про те, що він допоміг приховати ракетну установку "Бук" і частину її екіпажа 17 липня 2014 року, виявляться правдою, це зробить його ключовим свідком JIT і, можливо, обвинуваченим за підозрою в співучасті", - говориться в доповіді.

Поки Цемах - перший затриманий бойовик, який мав прямий зв'язок з військовими операціями терористів на місці під час збиття літака.

У матеріалі Bellingcat відзначається, що є достатньо відкритих джерел і свідчень того, що Цемах командував підрозділом ППО під час катастрофи MH-17. Експерти наводять як приклад сторінку Цемаха в російській соцмережі "Одноклассники". Там є свідоцтва того, що бойовик служив в підрозділі протиповітряної оборони, принаймні, 24 серпня 2014 року. На фотографіях, завантажених цього дня, його можна побачити із зенітною гарматою.

Наприкінці червня українські спецслужби затримали на території самопроголошеної "ДНР" колишнього "командира ППО" міста Сніжне Володимира Цемаха. Цемах був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне 27 червня, після чого був переправлений через лінію зіткнення на територію, контрольовану українською армією.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий бойовик Цемах причетний до збиття МН-17 - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути