Ексклюзиви
неділя, 14 січня 2018 16:17

"Реальних цифр збитків не маємо" - Тука про війну на Донбасі

"Реальних цифр збитків не маємо" - Тука про війну на Донбасі
Україна не знає реальний стан інфраструктури окупованих територій. Тому збитки не може підрахувати. Фото: Ветерани.UA

Україна наразі не знає реальної суми збитків від бойових дій на Донбасі. Причина - у відсутності точної інформації щодо стану житлових, промислових, культурних та інших об'єктів інфраструктури.

Про це розповів Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, передає "112 Україна".

"Реальних, обґрунтованих цифр апріорі ніхто не має. Тому що є така територія, яку ми зараз не контролюємо. Ми реально не володіємо інформацією щодо стану нерухомості та об'єктів інфраструктури на непідконтрольній (урядові України) території", – сказав Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нам вже повертала військову техніку з піском в двигунах - експерт

Нещодавно Кабмін озвучив суму, на яку завдано збитків від війни, - 13 млрд грн. Проте політик пояснив, що йшлося тільки про стан тих об'єктів інфраструктури, які знаходяться на підконтрольній Україні території.

Наприкінці березня 2017 року повідомляли, що спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі зафіксувала на Донбасі 1200 вибухів. У звіті ОБСЄ зазначено, що кількість порушень припинення вогню збільшилася - порівняно з попереднім звітним періодом.

Зараз ви читаєте новину «"Реальних цифр збитків не маємо" - Тука про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути