Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2020 10:41

Розвідка розповіла про чисельність російських військ на Донбасі

Розвідка розповіла про чисельність російських військ на Донбасі
На Донбасі сформоване потужне російське військове угруповання. Фото: reuters.com

В українській розвідці розповіли про мілітаризацію окупованих територій Донбасу та Криму.

Дані про кількість російського війська озвучив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький для "Сегодня".

За його інформацією, в окупованих районах Луганської та Донецької областей конфігурація російських окупаційних військ залишається без особливих змін із січня 2016 року.

Штатна чисельність 1-го і 2-го армійських корпусів становить майже 35,5 тисяч осіб, 480 танків, 860 бойових броньованих машин, 940 артилерійських систем і мінометів, близько 200 РСЗВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці задіяли заборонену артилерію

2016 року там сталося посилення артилерії, повідомив Скібіцький. Зокрема, додатково були завезені протитанкові комплекси, артсистеми.

Підтримка кількості озброєння та його бойової готовності здійснюється постійно.

"Наприклад, наші бійці знищили 2 САУ противника, й однозначно незабаром з території Росії доставлять нові артустановки", - сказав представник української розвідки.

Під контролем комплексної комісії ВР РФ проводиться ротація кадрових російських офіцерів командного складу з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російсько-окупаційних військ. До 10% від кількості прибулих ізольовані на карантин у зв'язку з виявленням у них коронавірусної інфекції, повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка розповіла про чисельність російських військ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути