понеділок, 12 грудня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети, авіація, РСЗВ: Генштаб повідомив про "прильоти" в низці міст та сіл

Ракети, авіація, РСЗВ: Генштаб повідомив про "прильоти" в низці міст та сіл
Війська РФ знову обстріляли територію України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 11 грудня, окупаційні війська продовжили тероризувати Україну обстрілами.

"Прильоти" фіксували в районах низки населених пунктів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 12 грудня.

"Противник завдав два ракетні удари по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, 11 авіаційних ударів по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення, а також здійснив більш як 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Херсон та позиціях наших військ", – йдеться у зведенні.

У Генштабі попередили, що загроза ударів з використанням ракет і ударних дронів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України зберігається.

Ситуація на фронтах на 6:00, за даними Генштабу

На Волинському та Поліському напрямках обстановка "без суттєвих змін". Ознак формування наступальних угруповань противника не виявили, стверджує командування.

На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Дворічна, Кам'янка Харківської області та Іванівське на Донеччині.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог гатив по районах 16 населених пунктів. Серед них – Кислівка, Котлярівка, Табаївка і Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Піщане, Макіївка і Площанка на Луганщині та Червонопопівка, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков пояснив мету російських обстрілів

На Новопавлівському напрямку вогнева активність ворога фіксувалась біля Новоукраїнки, Пречистівки та Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв населені пункти Времівка Донецької області та Зелене Поле, Новопіль, Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпілське, Чарівне і Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку обстріляно Червоний Маяк, Львове, Інженерне, Чорнобаївка та Херсон.

5 грудня російські терористи випустили по Україні понад 70 ракет з Каспійського і Чорного морів. Більшість з них українським військовим вдалося збити. Це перший масований удар від початку грудня і восьмий – за весь час повномасштабної війни.

Про вибухи повідомили на Запоріжжі, Київщині, Одещині, Полтавщині, Вінниччині. Ціллю ворога знову були об'єкти енергетичної інфраструктури, повідомили в Укренерго. Після обстрілу в усіх областях запустили режим аварійних відключень світла. Електрику найперше подаватимуть у лікарні, водоканали, котельні.

Внаслідок чергового масованого ракетного удару Росії по Україні загинули четверо людей.

Зараз ви читаєте новину «Ракети, авіація, РСЗВ: Генштаб повідомив про "прильоти" в низці міст та сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути