Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети, авіація, артилерія. Росія обстріляла понад 40 населених пунктів

Ракети, авіація, артилерія. Росія обстріляла понад 40 населених пунктів
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 27 вересня, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Противник завдав 10 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснив понад 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив генштаб Збройних сил України вранці 28 вересня.

"Російські окупанти б'ють і по цивільних об'єктах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Зокрема, Харків, Слов'янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар'їнка", – йдеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії.

На Слобожанському напрямку прилітало в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне та Грушівка.

На Краматорському напрямку під обстрілами опинилися Рідкодуб, Катеринівка і Старий Караван. На Бахмутському напрямку – Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівка, Білогорівка та Роздолівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ досягають успіхів біля Лимана та на півдні: свіжа карта бойових дій від ISW

На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Опитне, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Карлівка, Мар'їнка та Парасковіївка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 25 населених пунктів. Серед них – Микільське, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Новомиколаївка, Времівка, Темирівка та Ольгівське.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали більш як 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

"З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об'єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 25 вильотів БпЛА", – додали в Генштабі.

Перші мобілізовані в Росії прибувають на війну в Україні. Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів першого танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії. Вони вже прибувають до зони бойових дій, повідомив Генеральний штаб.

Там зазначають, що підготовка цих мобілізованих не проводилася взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Ракети, авіація, артилерія. Росія обстріляла понад 40 населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути