пʼятниця, 19 жовтня 2018 14:27

Путіна могло не бути: розвідник розповів, як Україна могла змінити його долю

Путіна могло не бути: розвідник розповів, як Україна могла змінити його долю
Розвідник Василь Богдан розповів неймовірну історію з 90-х, пов'язану з президентом Росії Володимиром Путіном / фото: РБК

Нинішній президент РФ Володимир Путін міг би і не стати главою російської держави, якщо б Борис Єльцин (президент Росії на початку 90х) вчасно дізнався про його причетність до наркобізнесу, про який знали українські спецслужби.

"Не буду називати прізвищ і спецслужб, скажу так, що в період, коли президентом Російської Федерації був Борис Єльцин, українські спецслужби отримали інформацію, що Путін має безпосереднє і пряме відношення до наркобізнесу. Ще перебуваючи в Санкт-Петербурзі і працюючи спільно з Собчаком, він вже тоді був задіяний в тій мережі, отримував від цього прибуток. Так ось, українська спецслужба доповіла тодішньому президенту, голові держави, з пропозицією проінформувати пана Єльцина щодо цієї ситуації, але в силу якихось причин наше вище керівництво не погодилося і не дало ходу цієї інформації", - розповів ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан в інтерв'ю "Апострофу".

За словами експерта, якщо б Україна використовувала той фатальний шанс, не було б ні окупації Криму, ні війни на Донбасі.

"Тепер пожинаємо наслідки: Путін став президентом, путінська Росія вчинила агресію проти України, анексувала Крим і окупувала частину території Донбасу. Якби тоді були прийняті відповідні заходи, очевидно, Єльцин не зробив би його своїм наступником і Путін не став би президентом. І, можливо, прийшов би людина, яка сповідував дещо інші цінності, і міждержавні відносини між Україною і Росією не прийняли б такий трагічний характер, як зараз", - підсумував генерал-лейтенант Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський аналітик: "Путін буде останнім президентом Росії"

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у випадку ядерної війни росіяни потраплять до раю. Про це він сказав на засіданні дискусійного клубу "Валдай". Керівник країни-агресора заявив, що Росія "не стане ініціатором застосування ядерної зброї", проте додав: "Відплата буде неминуча. Ми - жертви, ми як мученики потрапимо до раю. А вони просто здохнуть. Тому що навіть покаятися не встигнуть".

Зараз ви читаєте новину «Путіна могло не бути: розвідник розповів, як Україна могла змінити його долю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути