Ексклюзиви
понеділок, 29 квітня 2019 16:01

Путін вже пропонує Зеленському домовлятись

Путін вже пропонує Зеленському домовлятись
Путін сподівається знайти спільне рішення з Зеленським щодо громадянства. Фото: BBC

Президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається знайти спільне рішення з новообраним президентом України Володимиром Зеленським в питанні громадянства.

Так Путін відреагував на слова Зеленського з приводу спрощеного отримання російського паспорта на окупованих територіях Донбасу, передає ТАСС.

Зокрема президент РФ позитивно оцінив заяву Зеленського про те, що той готовий видавати українські паспорти всім росіянам.

"Це говорить про те, що ми домовимося, напевно, тому що у нас є багато спільного", – сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка звернулася до Зеленського з проханням надати їй громадянство України

"Якщо вони видаватимуть громадянство росіянам в Україні, а ми українцям в Росії, ми досить швидко прийдемо до спільного знаменника і шуканого результату. У нас буде спільне громадянство", – додав президент РФ.

Раніше, Зеленский у відповідь на рішення Путіна роздавати російські паспорти на Донбасі заявив, що Україна буде надавати громадянство всім, хто страждає від авторитарних та корумпованих режимів.

"Україна не відмовиться від своєї місії бути прикладом демократії для пострадянських країн. І частиною цієї місії буде надання захисту, притулку та українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок та допомогу всім - всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу. Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше", - наголосив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін вже пропонує Зеленському домовлятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути