вівторок, 25 липня 2017 16:10

Путін визнає Малоросію: назвали дати

Путін визнає Малоросію: назвали дати
Володимир Путін визнає Малоросію напередодні президентських виборів

Президент РФ Володимир Путін визнає так звану Малоросію, аби виграти чергові вибори.

Про це в інтерв'ю виданню "Апостроф" розповіла Юлія Курнишова, експерт Інституту суспільно-економічних досліджень.

"Нещодавнє проголошення Малоросії, як мені бачиться, - один із можливих ходів, який можуть використати пізніше. Я маю на увазі один-два місяці під час виборчої кампанії. У Путіна, насправді, яскравих, надійних ходів для консолідації електорату не дуже багато. Припускаю, що в процесі цієї кампанії Росія може піти на визнання Малоросії.

З інших ресурсів, спрямованих на мобілізацію електорату, буде підтримка "русского мира". Всі меседжі, які транслюють три роки, будуть присутні і в цій кампанії. Зрозуміло, що в електорату є якась втома від цього, і він вимагає нових яскравих сюжетів. Тому сюжет про Малоросію може бути тим, що електорату кинуть як наживку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про вимоги Путіна на нормандських переговорах по телефону

Активна реалізація Малоросії означатиме крах Мінських угод. І ситуація тут вигідніша для Путіна. Я думаю, що державна легітимність у Малоросії буде ще менша, ніж в ОРДЛО. Ніхто з великих країн не захоче з ними вести ніяких справ", - розповіла експерт.

18 липня голова ДНР Олександр Захарченко заявив про заснування нової держави Малоросія. Столицею Малоросії стає місто Донецьк, а Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста. Керівник самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький того ж дня відхрестився від такої ініціативи. А президент РФ Володимир Путін під час телефонних переговорів у нормандському форматі сказав, що не причетний до заяв Захарченка.

Зараз ви читаєте новину «Путін визнає Малоросію: назвали дати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути