пʼятниця, 13 квітня 2018 17:16

"Путін відіграється на Донбасі за Сирію" - експерти дали тривожний прогноз

"Путін відіграється на Донбасі за Сирію" - експерти дали тривожний прогноз
Після поразки у Сирії Володимир Путін може спробувати відігратися на Донасі. Фото з відкритих джерел

Війна у Сирії не принесе на Донбас мир, але Володимир Путін у разі програшу може спробувати взяти реванш в Україні.

Про це "Апострофу" розповів координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Я не вірю в ту версію, що якщо Путін серйозно відволічеться на Сирію, то на Донбасі буде повна деескалація, росіянам буде не до Донбасу. У Сирії ж в основному хто використовується? Це їхні військово-космічні сили, тобто авіація, і флот. На Донбасі ні одні, ні інші не беруть участі. Разом з тим, на Донбасі налагоджена система забезпечення й управління бойовими діями через штаб восьмої загальновійськової армії РФ, яка не має особливого відношення до Сирії. Відповідно, я не бачу прямого зв'язку в тому, що Путін повинен обирати Сирію або Донбас. Йому ніщо не заважатиме проводити якісь дії в Сирії та одночасно підтримувати рівень ескалації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очікувати, що перемогу принесе у дзьобику Америка, - тупо" - експерт зробив Україні серйозне попередження

Чи може Путін спробувати відігратися на Україні в разі поразки в Сирії? Це цілком можливо. Як наслідок політичного тиску, тобто якщо відходити від суто військово-організаційних питань і переходити в сферу політики, то цілком можливо, що ескалація на Донбасі буде для Путіна засобом політичного тиску. Я абсолютно не виключаю такого сценарію і, знаючи войовничий образ Путіна, цілком імовірна ескалація на Донбасі в разі невдачі російських військ в Сирії – це якраз у дусі нинішньої кремлівської верхівки", - сказав експерт.

Нещодавно Росія випробувала на окупованій Луганщині нову техніку - комплекс радіорозвідки радіоелектронного придушення "Інфауна".

Зараз ви читаєте новину «"Путін відіграється на Донбасі за Сирію" - експерти дали тривожний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути