Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 11:16

"Путін шукає вихід з Донбасу" - військовий експерт

  Ігор Романенко, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ. Фото: YouTube
Ігор Романенко, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ. Фото: YouTube

Перебування в Україні російських найманців стає невигідне Путіну у військовому, економічному, політичному, соціальному плані. Керівництво Росії шукає вихід із ситуації.

"Те, що відбувається на Донбасі, дає тільки негативний результат як на міжнародній арені, так і у внутрішньополітичному житті. Тому РФ шукає вихід. Образ Путіна як лідера нації та "збирача земель", як вони вважають, відбувся. Але не вдається втілити інший образ, до якого він прагне в світі. Йдеться про відновлення політичної ваги Росії, щоб прирівняти її до Радянського Союзу, що дасть Володимиру Путіну можливість стати політичним лідером світового рівня відповідного калібру", - каже Ігор Романенко, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ, передає "Апостроф".

За його словами, Путін незадоволений ситуацією, що склалася між світом та Росією.

"Україна і світ не пішли на присутність "блакитних касок" на лінії розмежування, тому через деякий час президент Росії заявив, що миротворці повинні працювати на всій окупованій території. Однак поки подальшого просування немає - відбулися вибори, стався дипломатичний скандал зі Скрипалем і деякі поточні події, наприклад, пожежа в Кемерові. Це кілька вибило Путіна з колії, але, на мій погляд, спільну заяву лідерів "нормандської четвірки" - це сигнал, що вони дійшли згоди щодо необхідності зустрічі і просування вперед", - додає Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін боїться і шукає вихід по Донбасу - російський опозиціонер

Миротворці, які прибудуть на Донбас із країн Євросоюзу, зможуть вирішити військовий конфлікт на користь України. Так вважає Пет Кокс, голова Європарламенту в 2002-2004 роках, керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України.

Зараз ви читаєте новину «"Путін шукає вихід з Донбасу" - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути