четвер, 30 березня 2017 12:37

Путін планував захопити Україну в три етапи - генерал СБУ

Путін планував захопити Україну в три етапи - генерал СБУ
Путін хотів захопити всю територію України. Фото kievvlast.com.ua

Путін не збирався обмежуватись Кримом і Донбасом. За три етапи планував захопити всю територію України.

"Росія планувала поетапно встановити контроль за всіма регіонами України, про що свідчать слова заарештованих навесні 2014 року агентів російських спецслужб. За нашими даними, планували три етапи: перший – південний схід, другий – центр, третій – західні кордони – Львів, Івано-Франківськ. Ніхто не збирався обмежуватися південним сходом", - розповів в ефірі телеканала "112" Олександр Петрулевич, колишній начальник управлінь Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

За його словами, ключову інформацію про плани РФ вдалося отримати від затриманого 5 квітня 2014 року в пункті пропуску Красна Талівка Луганської області працівника головного розвідувального управління генштабу збройних сил Росії Романа Банних. Він видав СБУ імена кураторів захоплення регіонів півдня та сходу України, які були у Ростові-на-Дону та Москві.

"У процесі первинного допиту він одразу почав розповідати, що приїхав для перевірки готовності бойових груп. Більш або менш готовими виявилися групи в Луганську та Донецьку, на відміну від Харкова, Дніпра, Херсона, Одеси", – розповів Петрулевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав сценарій повномасштабного вторгнення Росії

Зараз ви читаєте новину «Путін планував захопити Україну в три етапи - генерал СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути