середа, 08 листопада 2017 12:46

Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"

Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"
На думку Філіна, другий етапом агресії РФ проти України мав стати наступ на Київ. Фото: Укрінформ

У російському проекті "Новоросія", яку намагалися створити на окупованих територіях Донбасу, мала бути інша столиця.

Командир батальйону ЗС "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко на позивний "Філін" заявив, що "столицею" мав стати Харків. Про це він розповів в інтерв'ю для сайту "Апостроф".

"Ви ж знаєте, що операція "Новоросія" із самого початку передбачала захоплення Криму і восьми областей України. Починаючи від Одеської і до Харківської області. І столиця "Новоросії" мала бути у Харкові. Але цього не допустили. Хоча в тих областях вели тривалу підготовку, завозили зброю, тітушок, вели психологічну та ідеологічну підготовку до їх захоплення", - говорить комбат.

На думку "Філіна", другим етапом агресії РФ проти України мав стати наступ на Київ.

"А це ж був тільки перший етап - по річці Дніпро. Другим етапом мав бути перехід на Київ. А нам, з нашою слабкою армією - розрізненою, малокерованою - вдалося це зупинити", - зауважив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенченко відправляв людей на смерть - "Філін"

Військовий запевнив, що не варто звинувачувати у невдачах на Донбасі українських політиків та військових.

"Давайте покладемо на одну чашу терезів вісім областей, які цілком могли бути сьогодні під сепарами, а на іншу - ті окуповані території, які є зараз. Є різниця? Так, з недосвідченістю, слабкою розвідкою, нерішучістю у діях ми допустили таке. Але ми будемо судити всіх? Тому що, я знаю, є чимало таких хлопчиків, яким мало крові і які тільки те й роблять, що кричать: Гелетея на гіляку, Муженко на гіляку, всіх на гіляку", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути