середа, 08 листопада 2017 11:40

Семенченко відправляв людей на смерть - "Філін"

Семенченко відправляв людей на смерть - "Філін"
Філін: "Він добре працював як замполіт, але не як командир". Фото: euromaidanpress.com

Народного депутата партії "Самопоміч" Семена Семенченка звинуватили у смертях десятків бійців на Донбасі, оскільки він без належної освіти і підготовки вів бійців у програшні бої.

Таку думку висловив командир батальйону ЗС "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко на позивний "Філін". Про це він заявив в інтерв'ю для сайту "Апостроф".

За його словами, Семенченко під час активної фази війни на Донбасі 2014 року тільки "їздив і з журналістами зустрічався".

"Він добре працював як замполіт, але не як командир. І, повірте, якщо у нього запитати, щоб він назвав сьогодні хоча б, які були підрозділи в батальйоні, а тим більше - попросити назвати командирів цих підрозділів, він навряд чи вам відповість. Бо далекий від цього", - запевняє Власенко.

На думку "Філіна", Семенченко досі використовує батальйон у своїх інтересах.

"Для нього важливі скандали, роздування конфліктних ситуацій, звинувачення на адресу керівництва країни... Він уже призначив винних. Він свою вину ховає. Тому що людина з 10 класами освіти відправляла людей на смерть. І в Іловайську. І до нього - починаючи з Карлівки (батальйон "Донбас" зазнав серйозних втрат у Карлівці 2014 року. - Gazeta.ua). Було ж відомо, що в Карлівці стояв батальйон "Восток". Було відомо, що вони зайняли позиції. А батальйон "Восток" складався з колишнього "Беркута", СБУшників, ментів, тобто з більш-менш підготовлених людей. І Семенченко туди кинув бійців, знаючи, що вони загинуть. А потім строчив сльозливі пости у Facebook - і піднімав цим свій рейтинг. Як він там кричав? "Торгівля на крові"? Так у нього був піар на крові", - розповів комбат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляють мирне населення для російської пропаганди - Тимчук

Крім того, Власенко вважає, що Семенченко весь час був політичним лідером, але не комбатом.

"Як у будь-якого лідера, у нього повинно було вистачити розуму не віддавати наказів, а він не шкодував людей. І вони загинули. Я б на місці дружин і родичів загиблих пішов би і написав заяву, подав би позов до суду. Щоб той розібрався, наскільки винен Семенченко у смертях бійців батальйону "Донбас", - додав "Філін".

Днями в зоні АТО загинув офіцер батальйону "Донбас" Сергій Сиротенко на позивний "Третій". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Семен Семенченко.

Зараз ви читаєте новину «Семенченко відправляв людей на смерть - "Філін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути