вівторок, 15 жовтня 2024 15:35

Путін боїться проводити мобілізацію, тому шукає найманців у Північній Кореї

Путін боїться проводити мобілізацію, тому шукає найманців  у Північній Кореї
Військові з Північної Кореї виступають на боці окупантів. Фото: www.kcna.kp

Росія залучає північнокорейських найманців у війну за умовами договору про всеосяжну співпрацю, який Росія і Північна Корея підписали нещодавно. Цей договір дозволяє використовувати військові сили обох країн, каже політолог Костянтин Батозський, директор агенції "Розвиток призову".

Він відреагував на заяву Володимира Зеленського про те, що підтверджена участь військових з Північної Кореї у російсько-українській війні.

"З офіційних російських джерел відомо, що вони залучають корейців до інженерних військ. По-друге, Україна не веде війну офіційно, у нас воєнний стан, і що ми маємо робити тепер з цією новиною - оголошувати війну Північній Кореї", - каже експерт.

Експерт нагадує про відому кремлівську тезу, що "кордони Росії не закінчуються ніде". Тобто будь-яка країна перебуває під ризиком російської агресії. Вони ж іще мають таку тактику - розпалювати конфлікти усюди по світі, щоб відволікати увагу від більших конфліктів. Так у 2015 стало зрозуміло, що терези схилилися не на їхній бік, тож вони розпалили повномасштабну війну в Сирії. І зараз вони підтримують Хезболлу, "Хамас". Північнокорейські військові на Донбасі не є сигналом того, росіяни, до прикладу, що підуть війною на країни Балтії.

Вони залучають найманців щоб не оголошувати чергових хвиль мобілізації і не розпалювати спротив серед свого населення.

"Це багатошарова гра. Північна Корея взамін може просити ядерні розробки або гроші, у них же нерозвинені торгові зв'язки. Також інтерес будь-якого режиму у тому, щоб їхня армія набувала бойового досвіду", - говорить Батозський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР запускає на південь повітряні кулі з GPS-датчиками

Не варто, переживати, що вони пришлють сюди мільйон корейців, наголошує він.

"Буде певна кількість. Нам невелика різниця від того. Ситуація на фронті і так складна", - підсумовує експерт.

Диктатор Росії Володимир Путін подав на розгляд Державної Думи проєкт закону про ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Цей договір 19 червня підписали у Пхеньяні Путін та глава КНДР Кім Чен Ин, пишуть російські ЗМІ.

"Путін вніс до Держдуми проєкт про ратифікацію Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між РФ і КНДР", - йдеться у повідомленні.

20 червня договір опублікувало Центральне телеграфне агентство Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Путін боїться проводити мобілізацію, тому шукає найманців у Північній Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути