Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Пушилін "розганяє" брехливі заяви про атаки на Україну

Пушилін "розганяє" брехливі заяви про атаки на Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 грудня.

Російські засоби масового інформування із посиланням на видання Global Times поширюють маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"За словами ексканцлерки Німеччини Анґели Меркель, Київ не збирався виконувати Мінські угоди, що показало лицемірство Заходу. Західні країни ніколи не розглядали РФ як партнера по діалогу і навмисно не докладали зусиль для вирішення конфлікту в Україні", – дезінформують пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небензя в ООН розродився новою брехнею про НАТО та війну в Україні

Дезінформацію поширив також донецький колаборант Денис Пушилін. Ватажок бойовиків так званої ДНР заявив, що російські удари по енергооб'єктах України нібито наближають військову поразку Києва.

"Ефект від ударів по інфраструктурі України ускладнює логістику та комунікації Збройних сил України, що наближає військову поразку київського режиму", – сказав він.

Водночас запорізький зрадник-колаборант Володимир Рогов заявив, що президент Володимир Зеленський начебто використовує СБУ як свою єдину силову опору для збереження влади:

"СБУ – його єдина силова опора. Зеленський розуміє, що йому вона потрібна, бо в армії він бачить своїм конкурентом Валерія Залужного, популярність якого викликає в Зеленського ревнощі".

Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.

Щодня російська пропагандистська машина транслює нові фейки, які спрямовані як на росіян, так і на іноземців. У Центрі стратегічних комунікацій на прикладі одного дня розвіяли найцікавіші маніпуляції Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Пушилін "розганяє" брехливі заяви про атаки на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути