понеділок, 12 грудня 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Небензя в ООН розродився новою брехнею про НАТО та війну в Україні

Небензя в ООН розродився новою брехнею про НАТО та війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 грудня.

Російські засоби масового інформування поширюють новий фейк щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram. Ворожі ЗМІ стверджують, що на Бахмутському напрямку Збройні сили України нібито вдаються до "чорної трансплантології".

"Українські військові через великі втрати замість медичної допомоги забирають органи у поранених та залишають їх помирати", – дезінформують пропагандисти, але така інформація не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посіпака Путіна Баширов назвав політиків, яких США "поставлять" замість Зеленського

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні.

"Крім зброї США і НАТО постачають Києву розвіддані, здійснюють підготовку та інструктаж підрозділів ЗСУ. Якщо до цього додати тисячі іноземних найманців, то постає питання: чи українці насправді протистоять російській армії в Україні? Одне можна сказати точно: без згаданої західної допомоги військові дії в Україні вже давно б завершилися", – заявив постпред РФ.

Тим часом російські Telegram-канали вчергове поширили інформацію, що "нацисти" ЗСУ нібито заварюють люки танків, щоб екіпаж йшов у наступ, "не маючи змоги здатися у полон". Це – фейк, попереджають у РНБО.

Щодня російська пропагандистська машина транслює нові фейки, які спрямовані як на росіян, так і на іноземців. У Центрі стратегічних комунікацій на прикладі одного дня розвіяли найцікавіші маніпуляції Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Небензя в ООН розродився новою брехнею про НАТО та війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути