середа, 08 березня 2023 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Публічна страта полоненого: ООН дійшла перших висновків після експертизи відео

Публічна страта полоненого: ООН дійшла перших висновків після експертизи відео
ООН зробила першу заяву щодо публічної страти полоненого воїна ЗСУ. Фото: скріншот з відео

Організація Об'єднаних Націй (ООН) вивчає відео зі стратою українського військового російськими окупантами.

В ООН вважають, що воно може бути справжнім. Про це заявила речниця Управління ООН з прав людини Франс Прес, пише The Guardian.

"Нам відомо про відео, розміщене в соціальних мережах. На ньому видно, як українського солдата hors de combat (не в бою. – Gazeta.ua), очевидно, розстрілюють російські збройні сили. На основі попередньої експертизи вважаємо, що відео може бути справжнім", – сказала Прес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо росіяни виклали відео із розстрілом бійця ЗСУ - у ГУР сказали

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну, Управління ООН з прав людини задокументувало численні порушення міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених, додала Прес.

"За всіма цими звинуваченнями мають провести неупереджені та ефективні розслідування, а винні мають бути притягнуті до відповідальності", - резюмувала вона.

6 березня у мережі поширили відео розстрілу беззбройного чоловіка в українській військовій формі після того, як він сказав "Слава Україні". Де і коли зняте відео – невідомо. Судячи з форми воїна, він входив до лав Збройних сил України.

7 березня стало відомо, що за попередньою інформацією, загиблим від рук окупантів є військовослужбовець Тимофій Шадура. Він служив у 30-й ОМБр ім. князя Костянтина Острозького. Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого в районі Бахмута на Донеччині.

На розстріл росіянами полоненого ЗСУ відреагував президент Володимир Зеленський. Пообіцяв, що Україна знайде вбивць.

Зараз ви читаєте новину «Публічна страта полоненого: ООН дійшла перших висновків після експертизи відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути