субота, 11 лютого 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Провал окупантів під Вугледаром посилив істерію росіян – ISW

Провал окупантів під Вугледаром посилив істерію росіян – ISW
Невдачі росіян під Вугледаром свідчать про низький рівень підготовки мобілізованих. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Провал наступу російських окупантів на Вугледар у Донецькій області свідчить про погану системну підготовку мобілізованих.

Нещодавні кадри невдалого ворожого штурму під Вугледаром викликали в РФ нову хвилю критики військового командування російської армії, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Цей провал став останньою точкою невралгії в російському інформаційному просторі. Російські блогери стверджують, що ті самі російські командири, які керували провальними спробами штурму 155-ї бригади морської піхоти в районі Павлівки (неподалік Вугледара) у листопаді 2022 року, несуть відповідальність за зусилля із захоплення Вугледара. Блогери знову почати критикувати російське військове керівництво. Вони заявляють, що командири продовжують припускатися тих самих помилок", – йдеться у звіті ISW.

Один із російських журналістів заявив, що командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов несе відповідальність за російські тактичні невдачі окупантів під Вугледаром. Він також закликав до публічних судів офіцерів, які неодноразово зазнають невдачі на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки РФ в Україні

"Російські війська застосовують вкрай дисфункціональну тактику, яка свідчить про те, що 155-та бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано підготовлених мобілізованих", – сказано в повідомленні.

Водночас Аналітики ISW не відкидають, що систематично погана підготовка російських мобілізованих, ймовірно, продовжить призводити до тактичних невдач у війні проти України.

"Російські блогери, ймовірно, звинуватили російських командирів, щоб применшити той факт, що погана підготовка мобілізованих росіян, швидше за все, й надалі призводитиме до подібних тактичних невдач по всій території України. Ймовірно, блогери регулярно звинувачують командирів у відповідальності за тактичні невдачі, аби загальну відповідальність за військові невдачі в Україні перекласти з російських збройних сил як інституції на окремих осіб", – припустили експерти.

Унаслідок незлагоджених дій на фронті російські окупанти на Донбасі зазнали серйозних втрат у районі Вугледара, втративши за день понад 10 танків і БМП. Водночас ворожа армія намагається наступати у районі Бахмута Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині Збройні сили України знищують сучасну техніку ворога під Кремінною. Війська РФ продовжили наступ на лінії Сватове – Кремінна. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Провал окупантів під Вугледаром посилив істерію росіян – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути