пʼятниця, 14 квітня 2017 19:40

"Протистояння між ветеранами АТО і владою більша загроза, ніж Росія" - Горбулін

"Протистояння між ветеранами АТО і владою більша загроза, ніж Росія" - Горбулін
Нацгвардія й поліція штурмують редут блокадників на Луганщині

Протистояння між блокадниками та владою загрожує Україні більше, ніж агресія з боку Росії.

Про це на прес-конференції "Торговельна блокада" Донбасу: втрати чи здобутки?" сказав Володимир Горбулін, директор Інституту, академік НАН України.

"Допустити, що силові структури будуть протистояти ветеранам АТО на тих блокпостах, це загроза навіть більша, ніж РФ. Наші партнери - Франція та Німеччина відреагували обережно і не висловили задоволення з приводу блокади. Але на останній зустрічі у Мінську прозвучало: "Ми розуміємо вашу внутрішнополітичну ситуацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розгромили все" - боєць розповів подробиці розгону редуту блокувальників

Блокада - це вимушений крок. Виходячи з гуманітарної політики, наші колеги усе ж таки підкреслюють, що ми не зовсім виконуємо свої обов'язки як держава, яка вважає окуповані території своїми", - підкреслив академік.

63-річний Стівен Пайфер, американський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт з країн колишнього Радянського Союзу днями сказав, що обидві сторони конфлікту на Донбасі несуть певну відповідальність. Але більша частина відповідальності на росіянах і сепаратистах.

Зараз ви читаєте новину «"Протистояння між ветеранами АТО і владою більша загроза, ніж Росія" - Горбулін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути