вівторок, 14 листопада 2017 18:43

Просять прислати хліб і сіль - розповіли про жахи полону в ДНР

Просять прислати хліб і сіль - розповіли про жахи полону в ДНР
Українській військовополонений в ДНР

Полонені українські військові у ДНР просять рідних присилати їм хліб і теплі речі.

Про це Gazeta.ua розповіла 29-річна Катерина Глондар, дружина полоненого спецпризначенця 3-го окремого полку ЗСУ.

"У камерах сидять по 4 чоловіки. Прогулянка – дві години на добу вранці. Ходять у внутрішньому дворику й дивляться на заґратоване небо. Увечері можна подивитися телевізор – кілька російських та українських каналів. Їжі не вистачає. Якось Сергій написав, щоб вислала нормального хліба й солі. Хлопці мерзнуть – багато в літньому одязі. Наші посилки до них не доходять - по дорозі до колонії їх розпатрошують бойовики. Недавно вислала 15 кілограмів продуктів і речей. Сергій потім у листі написав, що від цієї посилки отримав шкарпетки й зубну щітку.

У колонії всі ізольовані від світу. В одній родині доки чоловік був у полоні, померла дитина. Він досі про це не дізнався. В іншого від раку померла мати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодшу доньку чоловік ніколи не бачив - боєць ЗСУ 1000 днів у полоні бойовиків

Точно знаю, що медичну допомогу хлопцям ніхто не надає. Від волонтерів відомо, що у чоловіка почалися проблеми зі слухом – болить у вусі, інколи він зовсім перестає чути. Розумію, що додому прийде інша людина з підірваним фізичним і психологічним здоров'ям. Лікування ляже на наші родині. Безкоштовно зможемо пройти лише медогляд", - розповіла Катерина.

11 листопада 2017 року минуло 1000 днів від того, коли старшина Сергій Глондар потрапив у полон до бойовиків ДНР. Супроводжував колону українських військових на виході з дебальцевського котла.

Зараз ви читаєте новину «Просять прислати хліб і сіль - розповіли про жахи полону в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути