понеділок, 30 жовтня 2017 09:32

Пропагандиста ДНР Романа Манекіна знайшли з кулею у голові

Пропагандиста ДНР Романа Манекіна знайшли з кулею у голові

В окупованому Донецьку знайшли вбитим російського журналіста Романа Манекіна, який з початку війни служив пропагандистом у бойовиків.

Тіло Манекіна зі слідами тортур і вогнепальним пораненням у голову витягли з річки Кальміус. Станом на 27 жовтня труп знаходився в моргу, де його мали кремувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зник російський журналіст із компроматом на Захарченка

Манекіна викрала з його квартири у Донецьку особиста охорона ватажка ДНР Олександра Захарченка. Про це повідомили сепаратистські ЗМІ.

"Вночі 24 жовтня Романа Манекіна привезли на берег Кальміуса в район дамби, де і застрелили, - написали в новинах зі слів колишнього співробітника так званої народної міліції ДНР Станіслава Рамзанова, - тіло було виявлено ввечері того ж дня."

Перед вбивством Манекіна тримали в колишньому донецькому СІЗО.

Інформація про вбивство росіянина з'явилася через добу після того, як у Москві український журналіст Роман Цимбалюк поцікавився його долею у прес-секретаря МЗС РФ Марії Захарової.

За словами колишнього "міністра аграрного господарства" ДНР Олексія Красильникова, останнім часом Роман Манекін розчарувався в ідеалах "народної республіки", збирав інформацію проти її керівників.

У 2016 році Манекіна вже арештовували співробітники так званого МДБ ДНР. Арештованого тримали в СІЗО за звинуваченням у шпигунстві на користь України:

Також Манекін начебто знав, хто стоїть за вбивством бойовика Мотороли. За його словами, це були "точно не українські диверсанти".

Ув'язнений у ДНР український журналіст Станіслав Асєєв передав записку матері. Повідомив, що займається спортом та пише книгу в полоні.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандиста ДНР Романа Манекіна знайшли з кулею у голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути