четвер, 19 жовтня 2017 11:46

Зник російський журналіст із компроматом на Захарченка

Зник російський журналіст із компроматом на Захарченка
Роман Манекін, російський і український журналіст. Останнім часом — консультант самопроголошеної ДНР. Фото: соцмережі

В окупованому Донецьку зник колишній російський журналіст Роман Манекін. Зниклий вважав Україну непричетною до вбивства бойовика Мотороли, збирав компромат проти голови так званої ДНР Олександра Захарченка і складав списки ув`язнених ним добровольців з Росії.

Манекін — уродженець Донецька. Писав для багатьох видань, від "Газети по-донецьки" до "Московського комсомольця" і ВВС. З початком бойових дій із зброєю в руках взяв активну участь у "руській весні" , пропагував "руський мир" і служив консультантом "уряду ДНР". Про це повідомили російські ЗМІ.

Журналіст швидко розчарувався в ідеалах режиму на окупованих територіях, засуджував грабунки і безсудні вбивства. За що два роки тому був звинувачений у шпигунстві на користь України. Вийшовши з захарченківського "підвалу", екс-журналіст став сам відвідувати тюрми і піклувався про засуджених "судом республіки" російських добровольців.

28 вересня Манекіна викрали із свого будинку особисті охоронці Захарченка і після обшуку разом із дружиною кинули до машини. Потім дружину випустили, а місце перебування самого "консультанта" досі невідоме. Його друзі-сепаратисти натякнули, що Манекін надто багато знав про справи Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонений журналіст Асєєв розказав про життя у бойовиків

"В особистому листі він написав мені про Моторолу, - розповів "МК" екс-міністр так званого аграрного міністерства ДНР Олексій Красильников, - імен не називав, але сказав, що зробили це (вбили Моторолу - ред.) точно не українські диверсанти."

Також Красильников передав пресі своє листування із Манекіним, де той заявив, що склав списки 300 громадян Росії в "тюрмах ДНР". Ще Манекін збирав інформацію про гуманітарну катастрофу в ОРДО.

"Розвал економіки, побори з комерсантів і цілковиті злидні, - написали з цього приводу сепарські ЗМІ, - а Роман не міг мовчати, він що думав, те й казав."

Всі документи з дому зникли. Ряд терористів, які підтримували Манекіна у боротьбі із Захарченком, попросили Москву дати пояснення. В самій ДНР викрадення незручного журналіста не коментують.

В окупованому Донецьку пропав безвісти журналіст і письменник Станіслав Васін. Про це повідомив колишній народний депутат України Єгор Фірсов.

Зараз ви читаєте новину «Зник російський журналіст із компроматом на Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути